مدل جامع دوسویه برندسازی وبرندینگ که از تلفیق رویرکردهای مختلف برند

برندتان را یکی از اعضای خانواده مصرف کنندگانتان کنید. [سجاد خزائی]
مدیریت یعنی درس گرفتن از تاریخ برای صرفه جویی در زمان، آفریدن یک برند یعنی دیدن آن از منظر یک برند جا افتاده، و غنی از نظر معنا؛ این امر چند اصل تعیین کننده را ایجاب میکند.
از دیدگاه CBBE “دانش برند” کلید ایجاد برند قدرتمند است، زیرا با ایجاد تمایز، بر ارزشویژه برند تاثیر میگذارد.
چگونه دانش برند در حافظه و ذهن مصرف کنندگان شکل میگیرد و بر انتخاب آنها تاثیر میگذارد؟
مدل حافظه شبکهای تداعیات ذهنی : حافظه افراد مجموعه ای از گره ها و رشته های ارتباطی است که هر گره نمایانگر مجموعه ای از اطلاعات (انتزاعی، تصویری، کلامی)ذخیره شده هستند. براساس مدل حافظه شبکه ای تداعیات ذهنی دانش برند شامل دو عنصر است: آگاهی از برند و تصویر ذهنی از برند .
آگاهی از برند : قدرت گرههای اطلاعاتی درباره یک برند در حافظه فرد است، به معنای توانایی مصرف کننده برای شناسایی برند در شرایط مختلف است. شامل عملکرد برند بر اساس دو شاخص شناسایی برند و یادآوری برند است. شناسایی برند: توانایی مصرف کننده تایید مواجهه قبلی با برند در شرایطی که نشانه یا راهنمایی در زمینه آن برند به وی ارائه شود. یادآوری برند: توانایی مصرفکننده در فراخوانی اطلاعات مربوط به برند از حافظه خود در شرایطی که رده محصول و نیازهای قابل ارضاء توسط آن (یا موقعیت خرید یا استفاده)، خود به عنوان اشاره یا راهنمایی در انتخاب برای وی مطرح شود. اگر تصمیمات خرید در لحظه انتخاب اتخاذ شود، شناسایی برند نقش پرنگی دارد اما اگر تصمیمات با بررسی های قبلی و خارج از زمان و مکان خرید اتخاذ شود، یادآوری نقش پرنگ تری دارد. {مزیتهای آگاهی از برند (ص 85 کلر).}
آگاهی از برند با افزایش آشنایی مشتریها از برند از طریق تکرار، مواجهه و تماس برای افزایش شناسایی برند و شکل دادن به تداعیات قوی از محصول یا سایر جزئیات مرتبط با خرید یا مصرف آن برای افزایش یادآوری برند، بهبود مییابد.
تصویر ذهنی از برند: ادراکات و احساسات مصرفکننده در مورد برند که توسط تداعیات ذهنی ذخیره شده در حافظه، انعکاس مییابد. ایجاد تصویر ذهنی مثبت از برند نیازمند برنامههای بازاریابی است که بتواند تداعیات مطلوب، منحصربهفرد و قدرتمند را با برند در حافظه مصرفکننده پیوند بزند. قدرت تداعیات برند: عمق اندیشیدن و میزان نزدیکی و رابطه اطلاعات درمورد برند با دانستههای فعلی فرد از برند؛ مصرفکنندگان باورهایی را در مورد ویژگیهای برند – خصوصیات تشریحی که یک محصول را به بهترین شکل توصیف میکند – و مزیتهای برند – ارزش و معنای مرتبط با هر کدام از ویژگیهای محصول در ذهن هرکدام از افراد – در ذهنشان شکل میدهند. مطلوبیت تداعیات برند: آن دسته از تداعیاتی که برای مصرفکننده جذاب و خواستنی باشند نظیر راحتی، قابلیت اعتماد، تاثیرگذاری وظاهرجذاب به طوریکه محصول نهایی بتواند با موفقیت آنها را ارائه کند و برنامههای بازاریابی از آن پشتیبانی کند و به سه عامل بستگی دارد: سطح رابطه، تمایز و باورکردنی بودن. یکتایی تداعیات برند: تداعیات برند علاوه بر مطلوب و خوشایند بودن باید دارای یکتایی نیز باشد، به نحوی که برندهای رقیب از آن ویژگی بی بهره باشند.
بدون دیدگاه